Platforma DA cere convocarea ședinței Parlamentului pentru audierea ministrului Agriculturii

Platforma DA cere convocarea ședinței Parlamentului pentru audierea ministrului Agriculturii

Fracțiunea Parlamentară a Platformei DA cere de urgență convocarea ședinței Parlamentului pentru audierea ministrului Agriculturii. Aceasta comunică liderul partidului, Andrei Năstase.

În acest fel, fracțiunea solicitat audierea ministrului – „cu un plan anticriză și de depășire a situației generate de calamitățile naturale, noi fiind dispuși să-l sprijinim plenar, inclusiv cu toată expertiza și profesioniștii Platformei DA”.

„Pe parcursul ultimelor zile, după ce am propus și cerut guvernării implementarea unui amplu pachet de măsuri stringente în domeniul agriculturii și securității alimentare, dar și suspendarea oficială a exportului de grâu, Dodon și Chicu ne spun că oficial ne merge bine la acest capitol. Împreună cu colegii mei din Platforma DA am continuat să comunicăm cu oamenii de la sate, cu agricultorii, cu fermierii. Culturile de toamnă și de primăvară sunt compromise, nu se mai pot salva grâul și orzul de toamnă la Sud și Centru până la Bălți, iar agricultorii estimează o recoltă insuficientă chiar și pentru plata pentru arenda câmpurilor”, scrie Năstase, pe Facebook.

„Toți insistă într-un glas că e nevoie de instituit, așa cum Platforma DA a propus deja, starea de urgență în agricultură, fără limitarea drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor, iar asta ar crea premise obiective pentru restructurarea datoriilor, asigurarea fermierilor cu material semincer pentru anul viitor, neadmiterea creșterii prețului la pâine etc.”, a conchis liderul.

1

2

Mihaela Conovali

Share