„Pro Moldova”: „2019 – Trei Guverne, scandaluri, presiuni, instalarea unui Guvern care în 100 de zile așa și nu știm ce a realizat”

„Pro Moldova”: „2019 – Trei Guverne, scandaluri, presiuni, instalarea unui Guvern care în 100 de zile așa și nu știm ce a realizat”

La un an de la desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, grupul nou format în Parlament „Pro Moldova” îl califică drept un an ratat, a jocurilor politice și presiunilor, transmite OFICIAL.

Cei 6 deputați plecați de la Partidul Democrat din Moldova (PDM) au menționat că la un an de la alegerile parlamentate, proiectele ori au fost stopate, ori neglijate.

„Azi e ziua când putem privi în urmă și să vedem ce s-a realizat. Noi, fiind în PDM, am fost în amorțire. Scopul nostru este să venim în fața Dvs. să punem presiune pe cei de la guvernare ca proiectele să nu rămână pe foaie. Ce îmi aduc aminte din 2019? Trei Guverne, scandaluri, presiuni, instalarea unui Guvern care în 100 de zile așa și nu știm ce a realizat”, a spus deputatul Vladimir Cebotari.

„M-a determinat să plec din PDM într-o vizită în circumscripție, unde am avut la audiență mai mulți cetățeni și am observat că satele noastre îmbătrânesc, iar bătrânii noștri au nevoie de un singur lucru – să fie susținuți. În campania electorală le-am promis oamenilor din circumscripția, unde am fost ales, că vom face multe proiecte. Din păcate, nu s-a reușit”, a spus deputatul Corneliu Padnevici.

„Îmi cer iertare de la cei peste 12 mii cetățeni care mi-au acordat votul. 2019 a fost un an ratat pentru mine ca deputat și pentru echipa din care am făcut parte și pentru cetățenii țării. Acest an ne-a învățat multe, am analizat bine lecția, am făcut un pas asumat și sunt determinată ca promisiunile făcute circumscripției nr. 13 să le implementez până la final”, a spus deputatul Eleonora Graur.

Deputatul Grigore Repeșciuc a promis cetățenilor din circumscripția unde a fost ales că va lupta pentru proiectele bune.

„A trecut un an și multe proiecte au fost încetinite sau stopate. A fost un an cu lupte politice interminabile, un an ratat, unii foști colegi de-ai noștri au uitat acele angajamente față de cetățeni și cu regret spun că PDM a devenit o filială a PSRM sau o jucărie de buzunar al Președintelui Dodon”, a spus deputatul Sergiu Sârbu.

„Noi, cei 6, am decis să ducem o altfel de politică. Să ne comportăm altfel față de voi, cetățenii acestei țări. Când avem regrete – să ieșim să le spunem, când avem planuri – să ne consultăm. Suntem azi în opoziție, decât cu așa putere, mai bine în opoziție”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Share