Primarul mun.Chișinău Ceban, la discuții cu peste 50 de reprezentanți ai companiilor IT

Primarul mun.Chișinău Ceban, la discuții cu peste 50 de reprezentanți ai companiilor IT

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întâlnire cu peste 50 de reprezentanți ai companiilor IT, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că, a comunicat că își doresc ca Primăria Chișinău să fie transparentă iar toate serviciile să devină digitalizate.

„Pe lângă toate priorităților de dezvoltare a orașului, cum ar fi: infrastructură, investiții, dezvoltare urbană, incluziune, este nevoie de transformarea Chișinăului în Smartcity și greencity. În acest sens, am propus specialiștilor din sectorul IT să vină cu proiecte clare și avantajoase în primul rând pentru municipalitate și locuitori. Părerea mea este că, în acest domeniu important, avem mari restanțe comparativ cu alte Capitale. Mă bucură că reprezentanții IT sunt proactivi și programele lor sunt vândute peste hotare, dar în țara noastră acest lucru, din păcate, nu este valorificat. Într-un final, am ajuns la concluzia de a crea un grup de lucru format atât din reprezentanții IT, cât și ai Primăriei, care vor lucra împreună și vor elabora proiecte comune de dezvoltare.
Sper să avem cât mai curând rezultate!”, a mai scris Ceban.

Andriana Cheptine

Share