Primarul de Chișinău, la discuții cu reprezentanții OMS

Primarul de Chișinău, la discuții cu reprezentanții OMS

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban a avut astăzi o discuție cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în cadrul căreia au abordat mai multe subiecte, dar și necesități, pentru a face față situației de criză în care ne-am pomenit din cauza pandemiei, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că el a comunicat despre acele măsuri care sunt gata să le întreprindă, realizând toate scenariile posibile și care ar permite să fie salvați câți mai mulți oameni.

„1. Măsuri de izolare a celor infectați. Am putea utiliza sanatoriile de la Vadul lui Vodă. Urmează sa verificăm dacă aceste obiective corespund normelor sanitare

  1. Intenția de a procura teste pentru depistarea coronavirus
  2. Dotarea tuturor instituțiilor medicale cu toate cele necesare și pregătirea personalului medical
  3. S-a decis continuarea discuțiilor cu reprezentanții OMS, privind acțiunile pe care municipalitatea urmează sa le întreprindă in contextul pandemiei de Covid-19

Mesajul reprezentanților OMS este ca – cetățenii să respecte recomandările și sa rămână izolați. În caz de necesitate se adresează la medic după asistență.

Avem o situaţie ieşită din comun şi orice ajutor este extrem de important pentru a asigura viaţa oamenilor şi a depăşi situaţia de criză”, a spus Ceban.

Andriana Cheptine

Share