Prima întrevedere a Premierului în Japonia a fost cu membrii Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi

Prima întrevedere a Premierului în Japonia a fost cu membrii Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova au fost discutate, astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe a Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi (Keizai Doyukai) și alți membri ai organizației.

A fost făcut un schimb de opinii privind situația economică globală și perspectivele pe termen mediu. În context, prim-ministra Natalia Gavrilița a vorbit despre acordarea Republicii Moldova statutului de țară candidat și efortul Guvernului pentru accelerarea implementării valorilor și standardelor europene in toate domeniile, fapt ce va spori atractivitatea țării pentru investiții de calitate, inclusiv pentru investitorilor niponi.

De asemenea, prim-ministra Natalia Gavrilița a încurajat membrii Asociațieii Keizai Doyukai să examineze avantajele actuale oferite de Republica Moldova pentru investitori, cum ar fi zone economice libere, proceduri vamale simplificate, export fără taxe în UE.

„Aceste oportunități vă deschid calea spre investiții în domenii, precum industriile agroalimentare, a vinului, farmaceutică, electronică, după modelul altor companii nipone, care au reușit să construiască afaceri de succes în Republica Moldova”, a spus Natalia Gavrilița.

De asemenea, părțile au apreciat dinamica pozitivă a volumului de comerț exterior al Republicii Moldova cu Regatul Japoniei, care a înregistrat peste 30 milioane de dolari în prima jumătate a anului curent.

Investitorii niponi au apreciat reforma în sectorul educației, lansată de Executiv și consolidarea capacităților Universităților și instituțiilor de cercetare din țara noastră. În discuții, a fost exprimată susținerea Japoniei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și reformele inițiate în calea avansării dialogului european.

Keizai Doyukai este o organizație niponă privată, activitatea căreia este orientată spre consolidarea economiei japoneze. Asociația întrunește cca 1500 de membri, directori de top din peste o mie de corporații.

Share