„Prima Casă”: Peste 2 000 de credite în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți

„Prima Casă”: Peste 2 000 de credite în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți

Peste 2 000 de credite în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți în cadrul Programului guvernamental Prima Casă. Suma totală a garanțiilor de stat este de circa 500 milioane de lei, transmite OFICIAL.

Din 2 000 de beneficiari, 1 450 sunt familii tinere, iar 550 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani, iar valoarea medie a unei locuințe constituie aproximativ 580 mii lei. Din totalul locuințelor, 1 873 au fost cumpărate în orașe, iar 127 – în sate.

În prezent, Guvernul pregătește lansarea Programului Prima Casa 4, destinat angajaților din sectorul privat.

Actualmente, statul acoperă până la 50% din valoarea creditului pentru angajații în cadrul instituțiilor bugetare, conform pachetului Prima Casa 2. De aceste facilități au beneficiat, până în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului Prima Casa 3, familiile care au copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobânzile. Deja au fost achitate compensații pentru peste 520 de familii care au copii.

Amintim că, Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la 26 martie 2018.

Doina Secrieru

Share