Prim-ministrul Chicu s-a văzut cu șeful misiunii FMI

Prim-ministrul Chicu s-a văzut cu șeful misiunii FMI

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu s-a întâlnit, astăzi, cu Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Moldova, Ruben Atoyan, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, scopul întrevederii este „pentru a seta prioritățile privind cooperarea pe viitor”.

„Oficialii au făcut un schimb de opinii constructiv referitor la starea economiei naționale în prezent, planurile de atragere a investițiilor în țara noastră, dar și perspectivele de creștere a PIB-ului”, se arată în același comunicat.

Potrivit aceluiași comunicat oficial, FMI și-a arătat susținerea, și în continuare, pentru Republica Moldova. „Șeful misiunii, Ruben Atoyan, a mai adăugat că FMI este gata să susțină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce Guvernul își asumă aceste angajamente, precizând că ar fi benefice progresele Executivului în implementarea reformelor în sectorul financiar și fiscal, dar și în investigarea fraudei bancare” – se spune în comunicat.

De asemenea, părțile au convenit asupra pașilor necesari pentru extinderea programului cu FMI, care expiră în luna martie 2020. În acest sens, o delegație a Fondului Monetar Internațional va avea o vizită în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020.

Mihaela Conovali

Share