Pretendent la șefia statului: Nu s-a reușit colectarea numărului necesar de semnături

Pretendent la șefia statului: Nu s-a reușit colectarea numărului necesar de semnături

Pretendentul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Constantin Oboroc anunță că, astăzi, se va prezenta la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a remite listele de subscripție, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Constantin Oboroc spune că nu s-a reușit adunarea numărului necesar de semnături pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială.

Conducătorul grupului de inițiativă, Dina Diaconu a menționat că în grupul de inițiativă au fost 47 de membri, dar pe parcurs cineva s-a îmbolnăvit, cineva a sabotat procesul, cineva a renunțat la colectare.

„Noi mergem prin localitățile din țară și unii cetățeni ne spuneau că deja au semnat pentru altcineva. O problemă a fost și cu deschiderea contului pentru finanțarea grupului de inițiativă. Câțiva colectori s-au îmbolnăvit de COVID-19”, a spus Dina Diaconu.

Constantin Oboroc a mulțumit oamenilor care s-au implicat necondiționat în proces. „A fost o misiune grea și importantă. Am crezut sincer că acești 47 de oameni se vor include până la urmă, dar, din păcate, nici jumătate nu au plecat să colecteze semnăturile. Mulțumesc celor care au inițiat această idee, de a candida. Mulțumesc oamenilor care și-au oferit necondiționat sprijinul ca să ne putem organiza, celor care au colectat semnăturile și au fost alături”, a spus Constantin Oboroc.

Amintim că, pentru înregistrarea în cursă, pretendenții trebuie să prezinte 15-25 de mii de semnături.

Cristina Parfeni

Share