Președinții consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea – instruiți, în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale

Președinții consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea – instruiți, în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a organizat un seminar în regim de videoconferință pentru președinții consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea, în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întrunirii participanții au abordat diverse subiecte ce țin de buna organizare și desfășurare a scrutinului și anume probleme privind logistica electorală, constituirea secțiilor de votare și birourilor electorale ale acestora, gestionarea listelor electorale, conlucrarea cu subiecții electorali, dar și alte activități incluse în programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor prevăzute de Codul electoral, aprobat anterior de CEC.

Conducerea Comisiei a menționat că provocarea majoră a acestui scrutin ține de organizarea procesului electoral în condițiile situației epidemiologice cauzate de COVID-19. În acest sens, o atenție deosebită a fost acordată identificării locațiilor pentru secțiile de votare. Așa cum, până la data de 26 septembrie 2020, autoritățile publice urmează să prezinte propunerile cu privire la hotarele secțiilor de votare, CEC a reiterat recomandarea de a identifica alte sedii, aflate în proprietate publică, decât cele în instituțiile de învățământ.

În același context, funcționarii electorali au fost informați despre regulile de protecție și alte dispoziții emise de autorități ce se referă la organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale și utilaje necesare desfășurării votării în condiții de pandemie, asigurarea participanților la proces cu echipamente de protecție.

Cristina Pendea

Share