Președinția solicită SIS să investigheze activitatea și legalitatea acțiunilor Consulului României de la Bălți

Președinția solicită SIS să investigheze activitatea și legalitatea acțiunilor Consulului României de la Bălți

Președinția Republicii Moldova va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să investigheze activitatea și legalitatea acțiunilor Consulului României de la Bălți, Mihai Baciu. Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi, informează Oficial.

Consilierul a menționat că, „în ultimele zile, în adresa instituției Prezidențiale, parvin multiple informații prin care se comunică că Consulul General al României de la Bălți, domnul Mihai Baciu ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere a aleșilor locali din nordul Republicii Moldova în scopul determinării acestora de a semna declarațiile Unioniste. Totodată, a fost invocat și faptul că Consulul ar fi întreprins acțiuni de promovare a unui partid politic din țară”.

Lebedinschi a subliniat că, în scopul excluderii manipulărilor de opinii sau a unor interpretări eronate a acțiunilor dlui Mihai Baciu, la indicația Președintelui Republicii Moldova, instituția Prezidențială se va adresa Guvernului și SIS.

Miahela Rotari

Share