Președintele și secretarul CEC, în vizită de lucru la Strasbourg

Președintele și secretarul CEC, în vizită de lucru la Strasbourg

În cadrul vizitei la Strasbourg, Președintele CEC, Dorin Cimil, și Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, au avut câteva întâlniri oficiale, transmite OFICIAL.

Astfel, conducerea CEC a avut o întâlnire oficială cu Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.

Părțile au discutat despre modificarea Codului electoral și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR. Subiectele principale au vizat oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020.

De asemenea, conducerea CEC s-a întâlnit cu Șeful Directoratului Demnitate Umană, Egalitate și Guvernare din cadrul Directoratului General pentru Democrație, Claudia Luciani, șeful Departamentului Democrație și Guvernare, Dan Popescu și Gennadiy Kosyak, șeful adjunct al Diviziunii Alegeri și Societatea Civilă.

Interlocutorii au discutat despre oportunitatea asistenței dezvoltării proceselor electorale din țara noastră, în contextul Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024.

Cristina Pendea

Share