Președintele Republicii Slovenia: Sunt pentru prima dată în Republica Moldova și am observat, de la început, frumusețea și căldura cetățenilor

Președintele Republicii Slovenia: Sunt pentru prima dată în Republica Moldova și am observat, de la început, frumusețea și căldura cetățenilor

Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, întreprinde o vizită oficială în țara noastră. În urma unei întrevederi cu șeful statului moldovean, Maia Sandu, oficialul extern a spus că este pentru prima dată în vizită în Republica Moldova și a observat, de la început, frumusețea și căldura cetățenilor, informează OFICIAL.

„Am hotărât să vizitez țara dumneavoastră din două motive, în primul rând, stimată doamnă președinte, pentru că doresc să vă sprijin. Al doilea motiv este Summit-ul UE privind parteneriatul estic, care va avea loc mijlocul lui decembrie la Bruxelles”, a susținut Președintele Republicii Slovenia.

La rândul ei, Maia Sandu, a oferit detalii despre cele discutate cu oficialul extern. „Am discutat, astăzi, cu domnul Președinte despre situația politică din Republica Moldova, agenda de reforme pe care cetățenii o așteaptă de la guvernare. Totodată, am discutat cu domnul Președinte cum putem spori cooperarea economică moldo-slovenă. Am vorbit și despre provocările cu care se confruntă țările noastre în gestionarea pandemiei COVID-19. Apreciem decizia Sloveniei de a accepta certificatele de vaccinare de COVID-19 emise de autoritățile moldovenești”, a susținut șeful statului.

În același timp, Președintele moldovean a spus că țara noastră contează pe sprijinul Sloveniei în aprofundarea dialogului nostru cu Uniunea Europeană.

„Vizita dumneavoastră, domnule Președinte, are loc într-un an jubiliar – atât pentru țara noastră, cât și pentru țara dumneavoastră. Ambele țări marchează în acest an 30 de ani de Independență”, a ținut să precizeze, la final, Președintele Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share