Președintele PNL România: Sperăm să aducem un nou al de speranță pentru cetățenii RM, împreună „Uniți în Europa”

Președintele PNL România: Sperăm să aducem un nou al de speranță pentru cetățenii RM, împreună „Uniți în Europa”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” au semnat, astăzi, Acorduri de colaborare cu Partidul Național Liberal al României (PNL), transmite Oficial.

Acesta este al treilea Acord semnat al PNL cu formațiuni politice din R. Moldova, fiind semnat unul cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în 2013.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a menționat că aceste Acorduri sunt semnate pentru a fi alături de cele 3 formațiuni politice și a oferi cetățenilor o alternativă solidă față de ceea ce se întâmplă în conducerea politica.

„Manifestăm susținerea celor 3 formațiuni democratice europene, care sunt ca și noi parte componentă al Partidului Popular European (PPE). Avem o colaborare prodigioasă cu PLDM cu care am semnat în 2013 acest Acord. Sperăm să aducem un nou al de speranță pentru cetățenii RM, împreună „Uniți în Europa”, ceea ce va constitui o alternativă serioasă inclusiv la alegerile locale și cele parlamentare”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PAS, Maia Sandu, a menționat că semnarea Acordului este un apel către unitate. „Este extrem de important pentru noi să câștigăm, să conștientizăm pericolul care există în țară și să-l rezolvăm. Să venim împreună pentru construcția democrației, pentru a avea posibilități mai bune pentru tineri, atragerea investițiilor. Ne propunem că învățăm de la PNL despre cum e să lucrăm cu Diaspora, pe dimensiunea APL, etc.”, a spus Maia Sandu.

Liderul PDA, Andrei Năstase, a reiterat mesajul liderului PAS privind necesitatea unității. „Suntem partide frați, surori în PPE.. Această oportunitate trebuie extinsă și la nivelul cetățenilor celor 2 state. Prin eforturi comune putem ajunge în familia UE, acolo unde ne leagă valori comune. Avem nevoie de unitate, a celor care nu doar o declară, dar și o fac. Cred că această unitate ne va ajuta să obținem rezultate bune la locale și prezidențiale”, a spus Andrei Năstase.

La rândul său, Viorel Cibotaru, liderul PLDM, a spus că în urma semnării Acordului în 2013 s-au reușit mai multe lucruri. „Am reușit împreună în campanii, în proiectele care le înfăptuim, la înfrățirea celor 2 partide și următorul pas spre unificare trebuie întreprins în cadrul parteneriatului european. Acțiunile noastre trebuie să se transforme în unele concrete, să fim cei care vor apropia Unirea”, a spus Viorel Cibotaru.

Mihaela Rotari

Share