Președintele PLDM către aleșii locali: „Vă chem să fim solidari și să acționăm acum cu toată fermitatea”

Președintele PLDM către aleșii locali: „Vă chem să fim solidari și să acționăm acum cu toată fermitatea”

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, a venit cu un apel către aleșii locali ai formațiunii, informează OFICIAL.

„În aceste momente dificile, când virusul de tip nou COVID – 19 face ravagii în toată lumea, când în Republica Moldova numărul persoanelor infectate crește pe zi ce trece, vouă vă revine o misiune foarte responsabilă. Anume voi sunteți acei factori-cheie locali care, împreună cu cadrele medicale, cu poliția locală, puteți opri răspândirea virusului, asigurând aplicarea întocmai a măsurilor ce se impun în condițiile stării de urgență. În aceste zile, aveți de gestionat o criză fără precedent pentru localități. Apreciez eforturile pe care deja le depuneți în această direcție și vă îndemn să fiți pro-activi în continuare. Statistica arată că acolo unde se întreprind acțiuni corecte și concertate, unde oameni sunt bine informați și respectă măsurile de auto-izolare, situația se stabilizează și chiar revine la normal. Cred că ne stă și nouă în putință să ne protejăm pe noi înșine și pe fiecare cetățean din localitățile pe care le administrăm. Vă chem să faceți o evidență a situației privind persoanele în vârstă și cele cu dizabilități, care nu au niciun ajutor de nicăieri și, acolo unde e cazul, dar cazul este cam peste tot, să cereți de la administrația centrală sprijin efectiv pentru nevoile acestor oameni. Vă chem să fim solidari și să acționăm acum cu toată fermitatea. Numai așa putem scoate presiunea de pe sistemul nostru de sănătate și câștiga timp prețios pentru a învinge această molimă”, se spune în apel.

Potrivit lui Deliu, ei sunt gata să vină în ajutor cu soluții de urgență și răspunsuri prompte la provocările generate de epidemie și de consecințele acesteia. „Vă îndemn să mențineți încrederea oamenilor în autoritățile locale printr-o comunicare continuă, coordonată și transparentă. Vă îndemn să lăsați la o parte contradicțiile politice și să colaborați cu aleșii locali din toate partidele pentru gestionarea operațională a problemelor legate de epidemie. Să fim solidari și să acționăm rapid, pentru că numai așa vom supraviețui!”, a mai spus Deliu.

Andriana Cheptine

Share