Mihai Ghimpu a donat 1000 de euro în susținerea luptei cu COVID-19

Mihai Ghimpu a donat 1000 de euro în susținerea luptei cu COVID-19

Fostul lider al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a acordat un ajutor în sumă de 19 254 lei în susținerea luptei cu COVID-19 în Republica Moldova, informează OFICIAL.

„Având în vedere situația precară a spitalelor noastre și a celor care muncesc în aceste spitale, în primul rând a medicilor și faptul că numărul celor infectați de COVID-19 este în creștere, iar virusul ucigaș poate afecta mii de oameni, posibilitățile statului fiind reduse, căci RM e cel mai sărac stat din Europa, iar ajutor nu are de unde veni pe motivul izolării datorită celor ce guvernează astăzi (asta în pofida vorbelor goale ale conducerii precum că situația e sub control), vin cu propunerea ca fiecare cetățean sau familie care are cât de cât posibilitate financiară să transfere(dacă n-a făcut deja acest lucru) pe contul Spitalului Republican (am înțeles că e unul din spitalele selectate pentru tratarea bolnavilor) ajutor financiar în sprijinul instituției și a medicilor, care n-au echipament îndeajuns, fiind puși astfel în situație să-l procure din propriul salariu, care știm că este unul mizer. Fără ajutorul medicilor nu vom putea combate virusul ucigaș și salva viețile multora dintre noi. Știu, că nu doar statul e sărac, dar și cetățenii, sunt în mare majoritate săraci, dar cred că mult mai mult ne va costa, dacă nu vom face acest lucru! Pentru că, cu cât mai mult va dura această pandemie, cu atât mai mult ne va costa criza economică care este inevitabilă. De aceea cred, că este în interesul nostru să punem mână de la mână și să acordăm acest ajutor. Orice sumă e importantă în această situație.

Eu deja am acordat un ajutor în sumă de 19254-00 lei.(1000 euro) Vă doresc Sănătate tuturor! Dar pentru ca ea să ajungă pentru toți, astăzi e nevoie ca niciodată să avem medici și surori medicale sănătoase. #STĂMACASĂ ȘI AJUTĂM! Doamne ajută!”, a scris Ghimpu, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Share