Președintele Parlamentului: Trebuie să înțeleagă toți cetățenii că sistemul mixt de vot nu va fi anulat

Președintele Parlamentului: Trebuie să înțeleagă toți cetățenii că sistemul mixt de vot nu va fi anulat

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îndeamnă liderii protestatarilor să se pregătească de alegerile parlamentare, reiterând că sistemul mixt de vot nu va fi anulat, transmite Oficial.

Andrian Candu, întrebat în cadrul declarațiilor de presă, după ședința platformei de control parlamentar pentru realizarea politicilor de reintegrare a țării, despre solicitarea protestatarilor de a lua atitudine la cererile adoptate în Rezoluția din iunie, a spus că Parlamentului a luat atitudine prin declararea și Hotărârea adoptată săptămâna trecută unde și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nevalidarea alegerilor locale, dar și a Rezoluției adoptată de Parlamentul European.

„Comisia juridică a solicitat 60 de zile să investigheze, să evalueze cele întâmplate și să vină cu recomandări pentru a nu mai avea astfel de cazuri. Discuții putem avea multe, cert este că în 60 de zile comisia trebuie să vină cu un raport și constatare a faptelor pentru a clarifica lucrurile”, a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a reiterat că sistemul mixt de vot nu va fi anulat. „Trebuie să înțeleagă toți cetățenii că sistemul mixt de vot nu va fi anulat și următoarele alegeri parlamentare vor fi în baza acestui sistem. Îndemn liderii protestatarilor să-și identifice candidații pentru circumscripții și pe listă de partid, să intre în competiție politică legată cu electorala care va fi”, a mai punctat Candu.

Doina Secrieru

Share