Când va avea loc următoarea ședință a platformei de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a RM

Când va avea loc următoarea ședință a platformei de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a RM

La Parlament s-a desfășurat ședința platformei de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a RM, în cadrul căreia au fost discutate ultimele progrese și discuții care au avut loc în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, transmite Oficial.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședință, în cadrul declarațiilor de presă, a spus că s-au discutat atât chestiuni sociale, cât și politice.

„Am intrat în detalii asupra întrebării ce ține de înregistrarea plăcuțelor auto din Transnistria. Ne-am interesat cum funcționează serviciul, cum arată documentelor, cine sunt subiecții care pot beneficia de aceste plăcuțe, mai ales că subiectul dat va fi discutat și în plenul Parlamentului. Directorul Agenției Servicii Publice ne-a explicat detaliat cum are loc procesul. În 25 de ani, o autoritate din RM va avea sediile în 2 orașe – Râbnița și Tiraspol, va folosi mecanismele noastre pe teritoriul controlat.

Am discutat și elementele legate de protocoalele formatului „5+2”, ce ține de accesul fermierilor la terenurile agricole, dar și ultimele decizii CEDO, care este starea școlilor de grafie latină din Transnistria. Un element important este relația cu Ucraina legată de punctele comune de trecere a frontierei Pervomaisc-Cuciurgan.

Am discutat și chestiuni politice, inclusiv numirea la Moscova a persoanei care va fi responsabilă de relațiile cu RM din punct de vedere economic și dezvoltare a comerțului”, a spus Andrian Candu.

Următoarea ședință a platformei va avea loc la începutul lunii septembrie.

Doina Secrieru

Share