Președintele Parlamentului și omologul său leton au plantat puieți de fag la Grădina Botanică

Președintele Parlamentului și omologul său leton au plantat puieți de fag la Grădina Botanică

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, au plantat puieți de fag la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Acțiunea a avut loc în semn de prietenie între cele două țări, dar și de solidaritate comună cu poporul ucrainean.

În declarațiile de presă, făcute după evenimentul de plantare a copacilor, cei doi președinți de parlament au reiterat sprijinul reciproc pentru eforturile Ucrainei de a rezista la agresiunea militară a Rusiei și de a-și apăra libertatea. Oficialii au menționat că este o luptă pentru libertatea nu doar a Ucrainei, ci și a Moldovei, dar și a tuturor țărilor care vor să se dezvolte pașnic și democratic.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit asigurări că țara noastră va beneficia în continuare de toată asistența Letoniei pentru a ajunge stat membru al Uniunii Europene. Edvards Smiltēns a încurajat conducerea Republicii Moldova să-și mențină determinarea pentru efortul de  a construi o societate pașnică și prosperă.

De menționat că, în perioada 21-23 martie, Președintele Parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns, se află într-o vizită oficială în țara noastră.

Share