Iohannis către Candu: Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine

Iohannis către Candu: Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit astăzi, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, demnitarii au trecut în revistă ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova și alte aspecte de politică externă, dar și internă.

„Suntem europeni, iar vocația noastră este de a fi în Uniunea Europeană. Să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Vă mulțumim pentru susținere”, a declarat șeful Legislativului moldovean.

La rândul său, Președintele Iohannis a apreciat eforturile guvernării de la Chișinău. „Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a spus Iohannis.

De menționat că, Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.

 

Mihaela Rotari

Share