Președintele Parlamentului a vorbit despre introducerea tichetelor de masă pentru bugetarii „mai vulnerabili”

Președintele Parlamentului a vorbit despre introducerea tichetelor de masă pentru bugetarii „mai vulnerabili”

 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit, astăzi, cu participanții celor două ateliere organizate la Parlament – Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității și oficiul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

Astfel, copiii și profesorii au adresat mai multe întrebări Speakerului Parlamentului privind sistemul de învățământ din țară și salarizarea personalului din acest sector.

Andrian Candu a vorbit despre acțiunile întreprinse de Legislativ în acest sens.

„Voi ați fost cei care ați rămas cei mai toleranți. Când profesorul face o grevă, atunci se simte și se scutură țara. Discuțiile numeroase în Guvern și Parlament ce țin de salarizarea bugetarilor și cadrelor didactice sunt mai intense. Pe parcurs salariile s-au majorat. Vom implementa un nou sistem – cel al tichetelor de masă. Chiar dacă ele au fost introduse pentru sectorul privat, am vorbit cu Premierul și ministrul Finanțelor pentru a vedea posibilitățile de a le introduce și la primii bugetari mai vulnerabili”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, Președintele Parlamentului a specificat că legislativul inițiază proiecte pentru societate, cum ar fi „Prima Casă”.

 

Mihaela Rotari

Share