Platforma DA invită la protest: „Doar consolidați vom reuși să făurim o țară în care să vrei să trăiești”

Persecuțiile activiștilor Platformei Demnitate și Adevăr (PDA) au căpătat o amploare fără precedent în ultima perioadă, în comiterea lor fiind implicate mai mute instituții de stat și media. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, informează Oficial.

 Potrivit lui Năstase, în ultimele câteva zile au fost supuși unor „persecuții total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbițchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev, alți membri și simpatizanți ai Platformei DA”.

„Campania de hărțuire, intimidare și denigrare a fost amplificată anume acum din mai multe motive. În primul rând, e vorba de o tentativă jalnică de înfricoșare a cetățenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranța că acțiunea populară nu va avea anvergura scontată. Este dovedit faptul că țintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilități clare pentru a asigura buna organizare și desfășurare a protestului. În al doilea rând, se repetă situația când Plahotniuc și sculele sale penale comit ilegalități și ponegresc în cel mai mârșav mod Platforma DA tocmai în perioada în care organismele internaționale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice și al liderilor lor”, a afirmat Năstase.

Potrivit lui, modalitățile de intimidare sunt multiple: percheziții directe la domiciliu, controale la oficii pe motive inexistente, urmărire în plină zi, filare, interceptare a convorbirilor telefonice (inclusiv a celor întreținute cu părinții, rudele și prietenii), organizare a diversiunilor și altele.

„Campania de persecuție se extinde și asupra persoanelor care participă la organizarea în teritoriu a întâlnirilor liderilor Platformei DA cu cetățenii deșteptați, dornici să afle adevărul despre situația reală din Republica Moldova. Însă, în ciuda încercărilor insistente de intimidare și defăimare, în cadrul acestor întâlniri de suflet, oamenii ne încurajează și ne susțin. Platforma DA reiterează hotărârea fermă de a se apăra și de a-i apăra pe toți cei supuși atacurilor”, a punctat el.

În context, liderul Platformei DA a chemat cetățenii să vină masiv la protestul de duminică, 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naționale pentru a revendica drepturile constituționale.

„Veniți să protestăm împreună! Astăzi ne atacă pe noi, mâine vor ajunge la ușile tuturor. Doar consolidați vom reuși să făurim o țară în care să vrei să trăiești!”, a conchis Năstase.

Doina Secrieru  

Share