Președintele Dodon va avea o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, la Moscova

Președintele Dodon va avea o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cadrul dialogului, au făcut un schimb de opinii privind situația din politica internă și externă a țării.

„Am menționat că, în pofida mai multor acțiuni neprietenoase din partea Guvernului la adresa Federației Ruse, relațiile bilaterale dintre țările noastre se dezvoltă continuu, iar raporturile comerciale sunt în creștere. Totodată, am discutat despre vizita mea la Moscova, pe care o voi efectua la invitaţia Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pentru a participa la deschiderea Campionatului Mondial la Fotbal. În cadrul acestei vizite este preconizată și o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril. În finalul întrevederii, l-am invitat pe Farit Muhametşin să participe la Festivalul Căpşunelor şi Mierii, care va avea loc la 10 iunie, în satul meu natal Sadova”, a precizat Dodon.

Mihaela Rotari 

Share