Președintele Dodon: Sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de candidații la funcțiile de miniștri

Președintele Dodon: Sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de candidații la funcțiile de miniștri

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că Prim-ministrul i-a comunicat de ieri că vrea sa facă remanieri în ministere și l-a informat despre mai multe candidaturi, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, i-a spus, că pot discuta asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu – politice.

„Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata și nu mai e mult până acest lucru se va întâmpla, după alegerile parlamentare. Dar până atunci, Executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat. Am refuzat până acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă am avut motive întemeiate să o fac. În alte situații, propunerile făcute de Prim-ministru au fost persoane pe care nu aveam motive sa le resping”, a precizat Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că va semna demisia miniștrilor actuali.

„Apoi voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a mai scris Dodon.

Mihaela Rotari

Share