Președintele Confederației Elvețiene se află la Chișinău. A discutat cu Maia Sandu despre problemele de securitate

Președintele Confederației Elvețiene se află la Chișinău. A discutat cu Maia Sandu despre problemele de securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat astăzi la Chișinău pe Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, informează OFICIAL.

Maia Sandu spune că vizita Președintelui Cassis în țara noastră, a doua în acest an, este o dovadă clară de susținere în contextul provocărilor cu care se confruntă regiunea.

„Am discutat despre problemele de securitate, despre dificultățile din sectorul energetic și situația economică din țară. Am subliniat că mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri.

Am discutat cu Președintele Cassis și despre cooperarea bilaterală, așa cum Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova. Am stabilit că vom conveni împreună domeniile de sprijin pentru următorii ani. Președintele Cassis s-a arătat entuziasmat să revină în Republica Moldova primăvara viitoare, pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene – o platformă utilă pentru identificarea soluțiilor la problemele comune întâmpinate de țările europene”, a spus Maia Sandu.

Share