Președintele CEC, despre „soarta” candidatului PȘ în circumscripția nr. 38

Președintele CEC, despre „soarta” candidatului PȘ în circumscripția nr. 38

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înaintat o cerere de chemare în judecată privind anularea înregistrării candidatului Partidului „Șor” la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Vitalie Balinschi, transmite OFICIAL.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, motivul care a stat la bază a fost nerespectarea legislației electorale și anume folosirea de către concurentul electoral a fondurilor financiare și materiale nedeclarate.

„Astfel, CEC a înaintat o cerere de chemare în judecată, iar instanța urmează să se expună în decurs de 5 zile. La probarea Hotărârii Comisiei au stat probele video, precum și procesele verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători din circumscripție. Aceștia au confirmat că au beneficiat de servicii transport, excursii, alimentare gratuită organizată de concurentul electoral al Partidului „Șor””, a spus Dorin Cimil.

De asemenea, Președintele CEC a menționat că, Comisia nu face partizanat politic în favoarea unui sau altui concurent electoral, iar Hotărârile sale se ghidează exclusiv de Constituția R. Moldova.

Cristina Parfeni

Share