Președintele CEC: Concurenții care dețin probe privind fraudarea alegerilor – să se adreseze la organele de drept

Președintele CEC: Concurenții care dețin probe privind fraudarea alegerilor – să se adreseze la organele de drept

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, s-a adresat, astăzi, tuturor concurenților electorali, înscriși în alegerile locale organizate în cele șapte localități din data de 20 mai curent, dar și cetățenilor RM, informează Oficial.

Alina Russu a declarat că, acei concurenți electorali care cunosc sau presupun că alegerile din data de 20 mai vor fi fraudate – să se adreseze organelor electorale.

„Cei care dețin asemenea probe vizavi de acțiunile de încălcare a legislației electorale sau de fraudare a alegerilor, vă îndemn să veniți cu probe la CEC sau la Consiliile Electorale de Circumscripție, în așa măsură încât organele electorale să poată reacționa prin aplicarea măsurilor legale ce sunt stabilite în Codul electoral și în legislația conexă. Astfel, ne-prezentarea acestor probe înseamnă inacțiunile în vederea realizării și organizării unui scrutin corect și bine organizat. Doar prin implicarea tuturor părților putem organiza alegeri corecte, libere și transparente”, a adăugat Președinta CEC.

Mihaela Rotari

Share