Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Cehiei: Moldova este așteptată în UE

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Cehiei: Moldova este așteptată în UE

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, la Chișinău, a declarat că vizita sa este un semnal transmis de Președinția Cehiei că Republica Moldova este așteptată în Uniunea Europeană (UE), informează OFICIAL.

„Nu doar Moldova are nevoie de UE sau UE are nevoie de Moldova, noi avem nevoie unii de alții”, a precizat oficialul în cadrul unei conferințe de presă.

Markéta Pekarová Adamová a spus că un subiect-cheie al discuției avută astăzi cu Igor Grosu, Președintele Parlamentului, a fost criza energetică și situația din regiune.

Potrivit spuselor sale, Cehia va oferi expertiză și asistență Republicii Moldova în calea sa de integrare europeană.

„Avem relații excelente și la nivel parlamentar, avem un grup de prietenie între parlamentari. De asemenea, avem și o comunitate de moldoveni de origine cehă în Republica Moldova, și e o parte a identității noastre aici”, a menționat ea.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Cehiei a adresat, totodată, mulțumiri Republicii Moldova pentru suportul pe care l-a oferit refugiaților din Ucraina.

„Vom fi foarte fericiți să vă ajutăm în toate domeniile în care aveți nevoie și ne dorim să consolidăm relațiile noastre.

Noi vă ținem pumnii pentru următorul pas important – Summitul Comunității Europene, care este o mare provocare, dar și oportunitate pentru Republica Moldova”, a conchis oficialul ceh.

Precizăm că, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová se află, în perioada 17-19 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Share