Președinte de partid: Multe dintre cele promise în campanie de primarul capitalei nu au fost făcute

Președinte de partid: Multe dintre cele promise în campanie de primarul capitalei nu au fost făcute

Liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, Ruslan Codreanu califică activitatea primarului general al capitalei, Ion Ceban, în doi ani de mandat drept nesatisfăcătoare, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ruslan Codreanu a spus că s-au promis multe în campanie, dar multe dintre aceste promisiuni nu s-au făcut.

„Vreau să văd cele 6 miliarde 300 mln. lei din bugetul municipal pe ce s-au cheltuit. Ceban este obligat la 6 și 9 luni să informeze despre executarea bugetului. Planul de mobilitate urbană unde este? Harta investițională? Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului? Casa electronică? Registrul electronic al parcurilor și spațiilor verzi? Sistemul de tichetare electronică unde este?

Câte servicii online au fost oferite cetățenilor în 2 ani? Nici una. În pandemie ei trebuiau să meargă fizic la primărie pentru a obține serviciile necesare”, spune Codreanu.

De asemenea, el s-a referit la aspectul economic. „Cum Ceban a susținut micii antreprenori în pandemie? Toate locurile pentru gherete au fost atribuite marilor companii, nu celor mici. Dezvoltarea economică se ține pe antreprenori, Primăria în acest sens trebuia să devină un exemplu. Ce se întâmplă cu IMGFL-urile? Datoriile se acumulează în continuare. Datoriile pentru Termoelectrica la fel. Primăria nu a venit cu nici un plan de curățare, administrare, cum ne vom dezvolta, doar acțiuni haotice de vopsire a copăceilor și floricelelor”, spune Codreanu.

Codreanu s-a referit și la situația podurilor, reparația unor străzi din Capitală, dar a vorbit și despre educație:

„Nici o grădiniță nouă nu fost deschisă, doar acelea pe care le-am început noi anterior. De ce bugetele grădinițelor nu sunt transparente și publicate pe site?”, se întreabă Codreanu.

Politicianul a mai vorbit și despre lipsa unui management al deșeurilor, starea deplorabilă a centrului pentru câinii maidanezi, construcțiile ilegale.

Potrivit lui Codreanu, Ion Ceban a făcut în doi ani doar politică.

„S-a lamentat pe moștenire, pe echipa Primăriei, săptămânal se ducea la raport la Dodon, și-a luat concediu pentru campanie electorală, dar numai nu a administrat orașul”, a mai spus Codreanu.

Cristina Parfeni

Share