Președinta Comisiei Europene: UE va investi în Republica Moldova 1,8 miliarde de euro

Președinta Comisiei Europene: UE va investi în Republica Moldova 1,8 miliarde de euro

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, în cadrul unui briefing susținut împreună cu șeful statului, Maia Sandu, a anunțat că Uniunea Europeană, în următorii 3 ani, va investi în Republicii Moldova 1,8 miliarde de euro, informează OFICIAL.

„Economia Republicii Moldova și piața europeană trebuie să se apropie mai mult. Cunosc că aveți un plan economic foarte ambițios. Și noi credem că vom putea dubla economia țării dumneavoastră în următorii 10 ani. Noi vom investi 1,8 miliarde euro în următorii 3 ani. Și vom concentra aceste investiții pe domenii ce vor genera creșterea economiei: vom construi 2 spitale noi la Bălți și Cahul, vom investi în conexiuni cu vecinii, de exemplu drumul Chișinău-Iași-Odessa. Vom investi în linii de electricitate, care vă vor conecta la rețeaua europeană. În afara de aceasta, vom contribui la toate domeniile care pot aduce companiile moldovenești alături de piața unică…”, a declarat oficialul european.

Ursula von der Leyen a mai spus că Uniunea Europeană va susține reformele demarate și cele ce urmează să fie făcute în viitor.

Totodată, ea a spus că „locul Republicii Moldova este în familia europeană” și a dat asigurări că UE va fi alături în continuare.

La rândul său, Maia Sandu a mulțumit pentru suportul UE. „Mulțumesc pentru acest nou ajutor consistent, denumit simbolic „Planul de creștere economică pentru Republica Moldova”, care nu e doar un plan de investiții, dar un simbol al încrederii UE în potențialul Republicii Moldova de a se dezvolta”, a menționat șeful statului.

Share