Premiul Nobel pentru cel care răspunde la 11 întrebări! Vladislav Gribincea: „Sper să obțin raspuns cert în decizia CSJ”

Premiul Nobel pentru cel care răspunde la 11 întrebări! Vladislav Gribincea: „Sper să obțin raspuns cert în decizia CSJ”

Preşedintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a comunicat despre decizia privind nevalidarea alegerilor municipale din Chișinău, informează Oficial.

„Judecatorii ne spun ca alegerile din Chisinau trebuie invalidate deoarece un candidat a chemat de 4 ori in ziua alegerilor din turul 2 alegatorii sa iasa la vot. Judecatorii spun ca aceste chemari au ajuns la 250,000 oameni, ceea ce a determinat mai mult de 13,000 de alegatori sa voteze pentru acel candidat, iar aceasta a determinat castigul in alegeri. Deoarece aceste voturi au fost obtinute cu incalcarea legii, rezultatele nu sunt validate”, a precizat el.

În același timp, Gribincea, a venit cu unele întrebări. „Am si eu mai multe intrebari, la care sper sa obtin raspuns cert in decizia CSJ (in hotararea primei instante, raspuns la ele nu am gasit):
a. Chiar 250,000 au vazut spoturile (astazi am verificat personal. cel mai vizionat spot a fost vizionat de 110,000 de oameni pana astazi (19 zile dupa alegeri)?
b. Cate din aceste persoane cu adevarat au vizionat spoturile (facebook numara persoanele pe wallul caruia a aparut clipul, si nu numarul celora care efectiv l-a vizionat)?
c. Cate din persoanele care au vizionat spoturile sunt din Republica Moldova?
d. Cate din persoanele care au vizionat spoturile sunt din Chisinau?
e. Cate din aceste persoane aveau dreptul sa voteze in aceste alegeri (persoanele pana la 18 ani si cei fara viza de resedinta in Chisinau nu au drept de vot)?
f. Cate din aceste persoane au vizionat spotul pana la exercitarea dreptului la vot?
g. Cate din aceste persoane au înțeles pentru cine să voteze (in clipuri nu se spunea pentru cine sa votezi)?
h. Câte dintre persoanele care au inteles din clipuri pentru cine să voteze au decis sa voteze anume pentru acel candidat?
i. Cate din aceste persoane au mers la vot si auotat acel candidat?
j. Câte persoane au reacționat la indemnurile oponentului castigatorului de a iesi la vot și au votat oponentul (judecatorii au constatat ca si oponentul a chemat alegatorii la vot in ziua alegerilor)?
k. Care este diferenta dintre raspunsurile la intrebarile i) si j)?”.

Prin urmare, el s-a referit legalitatea hotărârii. „Fara a raspunde la aceste intrebari, hotararea judecatoreasca nu poate fi legala. Imediat ce aveti raspuns la aceasta intrebare, va rog sa imi comunicati cine a facut calcului. Il vom innainta pentru Premiul Nobel. Ah, da, am uitat sa sciu ca toti judecatorii stiu ca o hotararea judecatoreasca nu se poate baza pe presupuneri. Inca ceva, judecatorii au invalidat atat turul 1 cat si turul 2, chiar daca chemarea la vot a fost in ziua turului 2. Poate vre-un jurist sa-mi explice de ce nu a fost validat turul 1?”.

Mihaela Rotari

Share