Premierul Ungariei va veni în Republica Moldova, în viitorul apropiat

Premierul Ungariei va veni în Republica Moldova, în viitorul apropiat

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, alături de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, astăzi, au susținut o conferință de presă, informează OFICIAL.

„Am avut un schimb de opinii referitor la agenda europeană a Republicii Moldova. Am discutat în detaliu și aspectul ceea ce ține politica echilibrată a Republicii Moldova. Am convenit asupra unei agende intense legate de relațiile noastre bilaterale pentru perioada următoare”, a declarat ministrul Ciocoi.

În același timp, el a anunțat despre vizita unui oficial ungar în țara noastră: „Suntem în așteptarea vizitei Prim-ministrului Ungariei în Republica Moldova, în viitorul apropiat”.

La rândul său, Péter Szijjártó a comunicat despre ce s-a convenit în cadrul discuției: „Ne-am înțeles că Ministerul de Externe din Republica Ungară va trimite doi diplomați ai săi în Republica Moldova pentru a fi de ajutor în treburile care le efectuează Guvernul Republicii Moldova, în special ceea ce privește Integrarea Europeană”.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost semnat un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul instruirii diplomatice și a schimbului de informații și documentație între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei.

În același timp, Ministerul ungar a semnat un Memorandum de Înțelegere și cu Ministerul Educației, Culturii, Cercetării al Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Share