Premierul și ministrul Apărării și înmânat cheile la apartamente pentru 335 de familii de militari

Premierul și ministrul Apărării și înmânat cheile la apartamente pentru 335 de familii de militari

Un grup de militari din garnizoana Chișinău au primit, astăzi, cheile de la apartamentele de serviciu, transmite Oficial.

Cheile au fost înmânate de Premierul Pavel Filip și ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Pavel Filip a menționat că, în 3 ani de zile, Guvernul a venit cu mai multe proiecte sociale pentru militari.

„Nu putem vorbi de o Armată puternică, atunci când ofițerii sunt în serviciu și se gândesc dacă acei de acasă sunt la cald sau nu. Această parte socială este una importantă. Azi sunt mândru să vă spun că am reușit în acești 3 ani de zile să venim cu mai multe proiecte sociale și pentru militari. Am exclus o nedreptate, azi peste 100 de familii de militari primesc compensații pentru încăperile și locuințele care le închiriază. Lansând programul „Prima Casă”, multe dintre familiile militarilor au beneficiat de acestea. 111 familii de militari și-au primit locuințele sociale de serviciu și azi se vor înmâna cheile pentru încă 335 familii. Felicit pe această cale și vă spun că în 2-3 ani am planificat să mai oferim încă 600 locuințe”, a spus Pavel Filip.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a spus că de acum militarii vor putea îndeplini serviciul militar fără a se gândi în permanență ce fac familiile lor acasă.

„Sunt mândru și fericit că am ajuns în această zi. Pe parcursul unui an am tot mers în unități, am fost alături de Dvs., am văzut familiile Dvs. și condițiile în care ați locuit. Sunt fericit că ai voștri copilași vor avea condiții bune de trai, iar voi vă veți gândi cum să îndepliniți serviciul militar și să vă dedicați țării”, a spus Eugen Sturza.

În total, 335 militari au primit locuinţe de serviciu în complexul de pe strada Nicolae Testimiţanu, 3.

Cristina Parfeni

Share