Premierul, la Camencea, a discutat cu cetățenii

Premierul, la Camencea, a discutat cu cetățenii

Vizita prim-ministrului Dorin Recean în raionul Orhei a continuat în satul Camencea din comuna Donici, unde oficialul a inspectat mersul lucrărilor din cadrul proiectului finanțat prin programul „Satul European”, care prevede crearea condițiilor de aprovizionare cu apă a locuitorilor.

Aproape 80% din lucrările proiectului au fost deja executate, iar din cele 424 de gospodării, 104 au fost deja conectate la rețea. În cel mai apropiat timp, sistemul va fi alimentat cu apă din fântâna arteziană din localitate. Apeductul are 11 km și cuprinde tot satul. Administrația locală își propune ca, până în luna noiembrie, să ajungă cu sistemul de canalizare la obiectele sociale din sat și să construiască stația de epurare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,6 milioane de lei.

Prim-ministrul Dorin Recean a salutat inițiativa administrației locale și a cetățenilor și i-a încurajat să depună, în continuare, eforturi pentru a dezvolta localitatea, inclusiv prin depunerea dosarelor în cadrul următoarei etape a programului „Satul European Expres”.

„Știu că 20 de localități din raionul Orhei au primit finanțare pentru realizarea proiectelor prin intermediul programului „Satul European”, dintre care 3 au fost finalizate, iar oamenii se bucură de condiții mai bune de trai. Doar prin munca noastră la toate nivelurile, vom putea dezvolta comunitățile, moderniza infrastructura și construi Europa acasă. Doar împreună vom reuși să schimbăm în bine viața oamenilor din sate și orașe”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Executivului a discutat cu locuitorii din Camencea despre problemele pe care le confruntă, printre acestea fiind menționate prețurile la resursele energetice, locuri de muncă și acces la servicii medicale de calitate. Prim-ministrul Dorin Recean a evidențiat că autoritățile au lucrat în direcția micșorării tarifelor la energie electrică și sunt continuate eforturile pentru diminuarea costurilor la gazele naturale.

Share