Premierul interimar Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu Ambasadorul SUA

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu Ambasadorul SUA

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Potrivit unui comunicat al Guvernului, oficialii au discutat subiecte de actualitate, cu accent pe interesul pentru implementarea proiectelor bilaterale prioritare și valorificarea potențialului Dialogului Strategic între Republica Moldova și SUA, informează OFICIAL.

În cadrul întrevederii, potrivit aceluiași comunicat, Premierul interimar a exprimat aprecieri părții americane pentru susținerea în mod constant a transformărilor democratice în Republica Moldova, agenda de reforme și aspirațiile de integrare europeană.

„Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind procesele politice interne. Premierul interimar a reconfirmat determinarea actualului Guvern în exercițiu de a asigura continuitatea administrării activităților curente până la învestirea unui nou Executiv”, mai spun reprezentanții Guvernului.

„Un obiectiv primordial în acest sens prezentându-se implementarea Planului național de imunizare anti COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția de coronavirus, fiind înalt apreciată contribuția partenerilor străini la fortificarea sistemului național de sănătate, inclusiv al Statelor Unite ale Americii”, mai declară sursa.

Cristina Pendea

Share