Premierul Filip: Strategia Comună de Cooperare pentru Dezvoltare pentru RM se pliază cu Agenda de Asociere, iar obiectivele coincid

Premierul Filip: Strategia Comună de Cooperare pentru Dezvoltare pentru RM se pliază cu Agenda de Asociere, iar obiectivele coincid

Documentul Strategiei Europene Comune de Cooperare pentru Dezvoltare (Document de Programare Comună) pentru R. Moldova a fost transmis astăzi Premierului Pavel Filip de către Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko, transmite Oficial.

Strategia presupune o radiografie a problemelor cu care se confruntă R. Moldova.

Pavel Filip a menționat că Guvernul este conștient de responsabilitatea pe care o are față de cetățeni pentru a înlătura problemele.

„Strategia Comună de Cooperare pentru Dezvoltare pentru RM vine să ne asigure să implementăm prioritățile noastre naționale. Acest document se pliază cu Agenda de Asociere, iar obiectivele coincid.

Ne bucurăm că reformele inițiate în 2016-2017 sunt apreciate de partenerii noștri de dezvoltare, de UE, în primul rând, și înțelegând provocările care le avem, pentru a le face față. Prin acest document se reconfirmă suportul continuu în abordarea problemelor-cheie, cu care ne confruntăm. Ne bucurăm că UE și partenerii noștri de dezvoltare ne sunt alături. Vom munci și mai mult să mărim turațiile în acest an”, a spus Pavel Filip.

Doina Secrieru 

Share