Premierul, despre bugetul pentru 2022: Vor crește sumele alocate pentru protecția socială și suportul social al cetățenilor

Premierul, despre bugetul pentru 2022: Vor crește sumele alocate pentru protecția socială și suportul social al cetățenilor

În debutul ședinței Guvernului, Premierul Natalia Gavrilița a spus că astăzi va fi trimisă în Parlament Legea bugetului de stat și bugetelor pentru asigurarea socială și medicală, transmite OFICIAL.

 

Gavrilița a spus că bugetul pentru anul 2022 este un buget al oamenilor.

 

„Vor crește sumele alocate pentru protecția socială și suportul social al cetățenilor. Este un buget al dezvoltării, vom crește volumele de cheltuieli pentru drumuri, dezvoltare regională și locală și infrastructură. În acest an, la capitolul venituri, politică bugetar-fiscală a fost menită să mențină predictibilitatea și stabilitatea în ce privește impozitele și să crească veniturile familiilor pentru a face față crizelor.

 

Creștem volumul cuantumului scutirilor.

 

Vom crește fondurile pentru drumuri, investițiile în drumuri, infrastructură, creăm un Fond de dezvoltare regională și locală de 770 mln. lei. Vom orienta cheltuielile din taxa pentru întreținerea drumurilor la APL de nivelul I, adică Primăriilor.

 

Resursele disponibile pentru primării se vor dubla cu 400 mln. lei.

 

Proiectele vor fi dezbătute în Parlament în următoarele săptămâni. Vom continua să îndeplinim prin buget și alte decizii ca să îndeplinim Planul de acțiuni și Programul de guvernare și să ne ținem de promisiunile făcute”, a spus Natalia Gavrilița.

 

Cristina Parfeni

Share