Premierul a discutat cu Comisarul UE pentru afaceri interne

Premierul a discutat cu Comisarul UE pentru afaceri interne

Prim-ministrul țării, Natalia Gavrilița, a avut o întrevedere cu Ylva Johansson, Comisarul UE pentru afaceri interne, informează OFICIAL.

Părțile au vorbit despre riscurile de securitate în contextul evoluțiilor regionale și mecanismele aplicate în Republica Moldova pentru gestionarea consecințelor multiple ale războiului din Ucraina.

„Am discutat și despre impactul războiului asupra comerțului Republicii Moldova și am solicitat asistență din partea Uniunii Europene în procesele de fluidizare a traficului la frontiere și liberalizare a transportului internațional de mărfuri, dar și includerea Moldovei în cadrul mecanismelor europene de procurări.

Suntem recunoscători UE pentru oferirea unui șir de mecanisme utile pentru asigurarea securității și ordinii publice în Republica Moldova. Peste 70 de polițiști europeni din cadrul misiunii Frontex muncesc la punctele de trecere a frontierei de stat, alături de colegii lor din Republica Moldova. De asemenea, suntem sprijiniți de misiunea EUBAM în consolidarea securității la frontieră și vom lucra împreună, în continuare, pentru a răspunde rapid provocărilor actuale”, spune Natalia Gavrilița.

Share