Deputata Maria Pancu va participa la Conferința Adunării Baltice și a Consiliului Baltic de Miniștri

Deputata Maria Pancu va participa la Conferința Adunării Baltice și a Consiliului Baltic de Miniștri

Secretarul Comisiei protecție socială, sănătate și familie și membrul delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (AP GUAM), Maria Pancu, va participa, vineri, 13 mai 2022, la Conferința cu genericul ”Educație, știință și inovații – cheia dezvoltării regionale durabile și prospere în Statele Baltice”, informează OFICIAL.

Conferința Adunării Baltice și a Consiliului Baltic de Miniștri se va desfășura la Riga, Republica Letonia.

La eveniment vor participa oficiali de rang înalt, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, corpului diplomatic, mediului academic, experți.

Programul evenimentului include mai multe paneluri de discuții. Dezbaterile se vor axa pe aspecte aferente politicilor orientate spre viitor și coordonate de știință și inovare, rolului educației în stimularea rezilienței sociale, extinderii domeniului de aplicare a recunoașterii calificărilor privind învățământul superior, etc.

Adunarea Baltică este o organizație regională care vizează cooperarea parlamentară și interguvernamentală a statelor baltice.

Prioritățile de cooperare a Adunării Baltice și a Consiliului Baltic de Miniștri vizează, pentru anul în curs, securitate și apărare regională, contracararea amenințărilor hibride și a dezinformării, modernizarea economiei prin avansarea tranziției ecologice și digitale, consolidarea parteneriatului estic strategic și ambițios, etc.

Share