Premierul a discutat cu autoritățile din Leova

Premierul a discutat cu autoritățile din Leova

Dezvoltarea regională a țării noastre, creșterea calității serviciilor publice în localități, consolidarea cooperării dintre autoritățile publice centrale și locale pentru accelerarea procesului de integrare în Uniunea Europeană au fost abordate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Leova.

În discuția cu liderii locali, șeful Executivului a vorbit despre necesitatea de conjugare a eforturilor pentru a rezolva problemele locuitorilor regiunii, în special în domeniul educației, al economiei și al calității serviciilor publice prestate cetățenilor.

„E timpul să înțelegem că problemele noastre sunt comune în toată țara și trebuie să acționăm local. De aceea, suntem obligați să ne unim eforturile, să găsim împreună soluții și să îmbunătățim condițiile de trai în satele noastre, inclusiv să sprijinim modernizarea infrastructurii rutiere, să oferim acces la apă și sanitație, iluminat stradal, servicii sociale și de sănătate. Avem obligația să ne mobilizăm ca societate, să rezolvăm problemele gradual și să construim împreună „Europa Acasă”, a spus premierul Dorin Recean.

La întrevedere au fost discutate și măsurile Guvernului pentru susținerea reprezentanților sectorului agricol, afectați de creșterea prețurilor la combustibil și fertilizanți. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Executivul a alocat în anul curent 1 miliard 200 de milioane de lei pentru acordarea subvențiilor în agricultură, iar alte 100 de milioane sunt planificate să fie distribuite după aprobarea proiectului privind modificarea bugetului, care va fi examinat, mâine, de Legislativ.

Primarii din regiune s-au referit la necesitatea de majorare a bugetelor destinate reparației drumurilor și s-au interesant despre beneficiile procesului de amalgamare voluntară a localităților.

Prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat aleșii locali să folosească oportunitățile Programului Național „Satul European”, care în acest an va ajunge în 14 localități din raionul Leova, precizând că Fondul pentru amalgamare este disponibil pentru a fi utilizat.

„Anul viitor, Guvernul va majora Fondul destinat amalgamării, astfel încât localitățile care vor decide să se unească să dispună de resursele necesare pentru consolidarea capacităților primăriilor și creșterea calității serviciilor publice”, a precizat premierul Dorin Recean.

Share