Premieră pentru Moldova! Partidul Șor aduce la Orhei summit-ul Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Premieră pentru Moldova! Partidul Șor aduce la Orhei summit-ul Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

În premieră pentru Republica Moldova, una din cele mai influente familii politice internaționale – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) își va desfășura summit-ul în Republica Moldova, și anume la Orhei, datorită faptului că Partidul Șor a devenit membru cu drepturi depline al acestei organizații, potrivit unui comunicat al partidului.

Directorul executiv al ACRE, Richard Milsom a salutat vineri, 22 iunie, la Chișinău, aderarea Partidului Șor la organizația pe care o coordonează, asigurând-ul de sprijin și susținere politică atât la nivel național, cât și internațional. Ilan Șor, care deține și funcția de primar de Orhei, a dat asigurări că până în luna octombrie, când se va desfășura summit-ul, va asigura toată infrastructura necesară pentru a organiza acest eveniment, care reprezintă o premieră pentru Republica Moldova, la cel mai înalt nivel.

Summit-ul se va desfășura la începutul lunii octombrie la Orhei și va reuni peste o sută de lideri politici, membri ai Guvernelor, academicieni, oameni de afaceri și activiști civici din întreaga Europă, a anunțat Richard Milsom. În cadrul acestui eveniment vor fi discutate probleme importante pentru viitorul Europei, a precizat oficialul european.

Cu această ocazie el a salutat obținerea de către Partidul Șor a calității de membru cu drepturi depline al ACRE, la ultimul summit, desfășurat recent la Baku. „Am găsit un nou partid pentru familia noastră. Ba mai mult, am găsit prieteni cu care putem colabora”, a declarat Richard Milsom, mulțumindu-i lui Ilan Șor pentru decizia formațiunii pe care o conduce de a deveni membră ACRE

Totodată, el a dat asigurări că ACRE va sprijini Partidul Șor la toate nivelele și pe plan intern și pe plan extern. „Suntem gata să sprijinim interesele politice și juridice ale Partidului Șor, să luptăm cu încălcările politice și juridice care au loc. Vom atenționa comunitatea internațională în privința acestor derapaje”, a punctat directorul executiv al ACRE, exprimându-și speranța că Partidul Șor va accede în viitorul Parlament.

Summit-ul ACRE care se va desfășura la Orhei, este o premieră nu doar pentru această localitate, dar pentru Republica Moldova în întregime, a menționat Ilan Șor.

„Pentru mine, ca primar de Orhei, este foarte plăcut și important că ACRE a acceptat să organizeze summit-ul său în orașul nostru. Este prima acțiune de un așa nivel care se desfășoară nu doar în Orhei, dar și în Republica Moldova”, a declarat Ilan Șor, precizând că la prestigioasa reuniune vor fi puse în discuție subiecte importante nu doar pentru viitorul Europei, dar și pentru Republica Moldova.

El a dat asigurări că până atunci va demonstra, încă o dată, că poate să identifice soluții pentru a organiza evenimentul la cel mai înalt nivel. „Știu să identific soluții de infrastructură și voi lucra astfel încât planurile de 5 ani să le realizez în 3. Vom face așa ca să nu cedăm niciunei țări în organizarea unor asemenea evenimente”, a dat asigurări Ilan Șor.

Mai mult, el a anunțat că o parte a summit-ului se va desfășura la Jora de Mijloc, acolo unde primar al localității a fost aleasă vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber. „Vom realiza o revoluție infrastructurală în trei luni”, a declarat Ilan Șor.

Marina Tauber a vorbit despre importanța aderării Partidului Șor la ACRE. „Această colaborare și parteneriatul internațional este unul de valoare pentru noi. Noi acum avem un prieten bun și un susținător care ne va proteja atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat ea.

Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni reunește partide dedicate libertății individuale, suveranității naționale, democrației parlamentare, statului de drept, proprietății private, taxelor reduse, mijloacelor sigure, comerțului liber, concurenței deschise și devoluției puterii. ACRE deține peste 70 de membri în Parlamentul European, iar formațiunile membre sunt la guvernare în mai multe state, inclusiv în Marea Britanie și Polonia.

Partidul Șor este una din cele mai tinere formațiuni politice din Republica Moldova. Potrivit sondajelor de opinie, formațiunea este cotată cu cel puțin 6%, ceea ce îi asigură accederea în viitorul Parlament, la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an.

sursa: partidulsor.md

Share