Precizările lui Ion Ceban cu privire la noul an școlar

Precizările lui Ion Ceban cu privire la noul an școlar

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat că a solicitat ca, până în data de 20 august curent, toate instituţiile educaţionale din capitală să-şi determine orarul după care vor activa de la 1 septembrie, iar acesta să fie făcut public, informează OFICIAL.

„Fiecare școală va plasa informațiile pe site-urile instituţiilor şi pe chisinau.md, astfel ca părinţii şi cadrele didactice să fie la curent. Între timp primăria Chişinău depune maximum efort pentru a asigura condiţiile necesare în instituţiile educaţionale din capitală la redeschiderea acestora. Lucrările neconforme, care au fost identificate de grupul de lucru responsabil de verificarea calităţii reparaţiilor din şcoli şi grădiniţe, trebuie înlăturate, în caz contrar, mai mulți conducători de instituții educaționale vor fi demiși, la fel ca și responsabilii Direcției generale educației, tineret şi sport, care trebuie să monitorizeze ca banul municipal să fie cheltuit conform destinațiilor. Nu voi permite ca unii să se îmbogățească pe baza copiilor”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, a fost elaborat Planul de acțiuni manageriale, care vine să reglementeze activitățile grădiniţelor, în contextul pandemiei COVID-19.

„Planul elaborat de municipalitate va fi unul național, la fel ca și Proiectul „Educație online”. Planul va servi drept ghid în instruirea personalului și părinților și va asigura respectarea tuturor cerinţelor recomandate de specialişti, pentru a nu răspândi noul tip de virus în rândul copiilor. Planul este publicat pe site-ul primăriei”, a mai spus Primarul.

Ion Ceban a menționat că, continuă filmările lecţiilor online pentru îmbogăţirea şi îmbunătăţirea platformei educatieonline.md.

„În acest sens am realizat o solicitare către partenerii de dezvoltare pentru a ne ajuta în ceea ce privește oferirea posibilității asigurării elevilor și profesorilor cu gadget-uri, pentru a avea acces la informații în format digital. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Astăzi ar fi nevoie de 8000 de gadget-uri pentru elevi – şi 3000 pentru profesori. Gândim actualmente cum am putea amenaja un târg şcolar într-un spațiu deschis, cu păstrarea distanței și tuturor normelor, astfel ca oamenii să nu dea buzna în magazine și spații închise”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Share