Politolog, despre acțiunile Președintelui: „Tot ce s-a făcut până acum este PR politic pe subiect sensibil”

Politolog, despre acțiunile Președintelui: „Tot ce s-a făcut până acum este PR politic pe subiect sensibil”

Politologul Dionis Cenușă, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a referit la acțiunile șefului statului și la declararea stării de urgență, informează OFICIAL.

„Legea privind starea de urgență din 2004 nu indică cine anume vine cu demersul de instituire a regimului special – Președintele sau Guvernul. Este însă în atribuțiile executive ale guvernului de a coordona și implementa politicile de stat, de aceea, teoretic, Igor Dodon nu are niciun rol în adresarea către Parlament. Tot ce s-a făcut până acum este PR politic pe subiect sensibil, de către președinte”, a scris Cenușă.

„Din motivul descris mai sus, Președintele nu are nicio atribuție în cadrul Ședinței Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Cu toate acestea, Dodon îl însoțește foarte des pe Premierul Chicu și își asumă meritele, chiar dacă controversate și criticate de public, dar realizate de alte instituții. Asemenea apariții ale lui Igor Dodon sunt tirajate pe canalul YouTube al Președintelui, deși, cum am menționat, dânsul nu are atribuții în această materie”, a adăugat politologul.

„Președintele trebuie să lase în pace executivul, iar în loc de președinție premierul ar trebui să viziteze mai des Parlamentul, unde împreună cu toate componentele acestuia, inclusiv opoziția, să caute soluții eficace și eficiente contra Covid. Interesul public pe primul loc, iar PR-ul politic nulificat”, a conchis el.

Mihela Rotari

Share