Polițiștii nu vor mai putea opri șoferii, dacă nu au încălcat

Polițiștii nu vor mai putea opri șoferii, dacă nu au încălcat

Partidul Democrat din Moldova (PDM), în cadrul ședinței săptămânale de astăzi, a discutat despre activitatea reprezentanților poliției rutiere.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că, cu ceva timp în urmă, a cerut reprezentanților din Guvern să vină cu o analiză pe acest domeniu.

„Am aflat că procesul de reforme, care s-a petrecut ceva ani în urmă, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți de poliție de rutieră. Împreună cu colegii, am solicitat de la reprezentanții din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri. Oamenii trebuie să fie lăsați să circule în pace atât timp cât nu au comis încălcări și, totodată, poliția trebuie să se concentreze pe intervenția foarte fermă în cazuri concrete ilegale în trafic. Trebuie să fie rapid identificați și sancționați cei care au consumat alcool, după care se comportă violent la volan, însă de fiecare dată urmează să fie respectate normele legii”, a precizat democratul.

Totodată, Vlad Plahotniuc a comunicat că, „polițiștii nu vor mai avea voie să oprească șoferii în trafic decât atunci când ultimii încalcă legea sau când au loc acțiuni pe linia combaterii consumului de alcool la volan și alte tipuri de acțiuni pentru creșterea siguranței în trafic”.

Mihaela Rotari

Share