PN, la 3 ani de la înregistrare: Au fost ani de luptă cu regimul de la guvernare

PN, la 3 ani de la înregistrare: Au fost ani de luptă cu regimul de la guvernare

Vicepreședintele Partidului Nostru (PN), Elena Panuș, a amintit, ieri-seara, că la 27 februarie 2015 formațiunea şi-a primit Certificatul de înregistrare, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Elena Panuș a scris că, „după două Congrese ilegal neînregistrate de Ministerul Justiţiei, după scoaterea ilegală din campania electorală parlamentară în 2014, după dosare penale fabricate, aresturi, nenumărate percheziţii, teroare şi intimidări echipa lui Renato Usatîi convoacă pe 8 februarie un al treilea Congres şi obţine înregistrarea Partidului Nostru”.

Totodată, ea amintește că urmează trei ani de luptă cu regimul de la guvernare. „Proteste, corturi, mitinguri, alte dosare fabricate lui Renato Usatîi, primarilor şi consilierilor Partidului Nostru. În pofida tuturor greutăţilor şi impedimentelor, Partidul Nostru, în frunte cu Renato Usatîi, obţine o victorie frumoasă în alegerile locale generale din iunie 2015. (Un partid abia constituit a obţinut mandatul de primar în municipiul Bălţi şi în 11 oraşe-centre raionale, în 33 de primării de sate şi comune din 17 raioane ale ţării şi 926 de consilieri de nivelul I şi II). Tot în aceşti trei ani regimul a profanat de două ori Constituţia şi a adoptat legi care să nu-i permită lui Renato Usatîi participarea în scrutinul prezidenţial din 2016 şi cel parlamentar din 2018”, a scris Panuș.

Potrivit ei, în aceşti trei ani Partidul Nostru a trăit mai multe evenimente, emoţii, nedreptăţi decât toate partidele din Moldova laolaltă.

„Cineva a cedat şi a plecat. Însă, marea majoritate au rezistat şi rezistă dârz, cu capul sus! Or, Partidul Nostru rămâne a fi formaţiunea politică a adevăraţilor luptători, a oamenilor cu verticalitate, veniţi în echipa lui Renato Usatîi pentru a schimba abordarea politicii şi politicilor statului Republica Moldova. La muţi ani Partidul Nostru!  La mulţi ani, stimaţi colegi, membri ai PN! Aveţi tot respectul şi consideraţiunea!”, a mai scris Panuș.

Doina Secrieru

Share