PLR: Aniversarea Centenarului angajează toate partidele unioniste și pro-europene din RM să se constituie într-o forță politică consolidată

PLR: Aniversarea Centenarului angajează toate partidele unioniste și pro-europene din RM să se constituie într-o forță politică consolidată

Partidul Liberal Reformator, în cadrul unui comunicat de presă, a venit cu un mesaj cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1918.

„Se fac o sută de ani de luptă, de muncă, de înălțare, de suferință, de renaștere și de speranțe întru afirmarea unității naționale – visul dintotdeauna și cel mai mare al poporului român. Unitate visată, dorită, împlinită și iar visată nu din contul altor teritorii și popoare, ci pe vatra statornică de mii de ani a poporului român, vatră pe care a apărat-o cu mari jertfe și a muncit-o din greu. Desigur, ne-am fi dorit ca în această zi cele două Parlamente de la București și Chișinău să facă schimb de hotărâri de reunificare a celor două state românești. Din păcate, Declarația a venit numai din partea Parlamentului de la București”, se menționează.

În același comunicat, PLR s-a expus cu privire la vizita reprezentanților Parlamentului de la Chișinău în Parlamentul de la București.

„Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au vorbit azi în Parlamentul României despre curajul membrilor Sfatului Țării și au ratat ocazia să demonstreze propriul curaj, iar odată cu acest handicap major, și dovada responsabilității pe care o au ca politicieni în fața populației Republicii Moldova, dar și a istoriei. Partidul Liberal Reformator consideră că aniversarea Centenarului și oportunitatea Reunificării deschisă azi de către Plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului României prin Declarația votată, angajează toate partidele unioniste și pro-europene din Republica Moldova să se constituie într-o forță politică consolidată, capabilă să cumuleze votul suveran al poporului Republicii Moldova și să îl transforme în voință politică pragmatică și unificatoare”, se comunică în mesajul PLR.

Mihaela Rotari

Share