Plîngău: Platforma DA pregătește un amplu raport la un an de la învestirea Guvernului

Plîngău: Platforma DA pregătește un amplu raport la un an de la învestirea Guvernului

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, spune că formațiunea pregătește un raport amplu la un an de la învestirea Guvernului, pe 6 august, informează OFICIAL.

Dinu Plîngău afirmă că a fost un an extrem de greu, cu multiple crize și doar cu intenții bune pe plan de reforme.

„Tot atunci, vom propune și un plan anti-criză care lipsește guvernării ce nu acționează vizionar pe plan intern și în rezultat vedem creșterea populismului și divizării în rândurile societății, iar impactul material, financiar îl resimțim din plin și din cauza că statul nu se implică pentru a face ordine cu monopolurile de pe piață și/sau a subvenționa sau regula anumite domenii.

Pe scurt. A fost un an cu reușite pe plan extern și cu o agendă dezastruoasă față de problemele interne ale Republicii Moldova. La acest capitol, constatăm cu regret că nu există nicio strategie față de segmentele vitale, o comunicare proastă și o politică de cadre cu multe scandaluri și descurajări. Agenda anti-oligarhică a fost abandonată, nu există finalitate pe plan de recuperare a activelor furate: aeroport, cariere, întreprinderi, gări și bănci.

Nu există nicio strategie sau plan de a ajuta producătorii autohtoni, temelia economică care e la limită și în rezultatul creșterii dobânzilor bancare.

Transparența și implicarea altor factori interesați în procesul decizional a devenit o metaforă amuzantă.

Nu avem nicio predictibilitate sau comunicare în ceea ce privește securitatea energetică, etc.”, spune Plîngău.

Share