PLDM: Felicitări, popor suveran!

PLDM: Felicitări, popor suveran!

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) afirmă că, aniversarea celor 32 de ani de la proclamarea suveranității Republicii Moldova, într-un context deosebit de complicat pentru Europa, reprezintă un prilej potrivit pentru un moment de reflecție cu privire la valoarea istorică, politică și juridică a actului cu caracter constituțional prin care a fost legiferată supremaţia şi independenţa voinţei poporului ridicată la putere de stat, informează OFICIAL.

„Valorile fundamentale ale unui stat sunt înscrise atât în constituții, cât și în actele cu valoare constituțională și reprezintă punctul de plecare al întregii dezvoltări juridice a acestora. Declarația de Suveranitate a fost punctul de reper, de la care, după decenii de totalitarism, am pornit pe calea democratică de dezvoltare, pe calea aplicării şi respectării principiilor de care se conduce întreaga lume civilizată.

Astăzi, când suntem martorii resuscitării unei mentalități imperialiste, în numele căreia un stat suveran este supus unei agresiuni barbare, semnificația zilei de 23 iunie 1990 în istoria Republicii Moldova este cu atât mai relevantă. Libertatea, dreptul națiunilor de a-și alege și construi propriul destin, protejarea vieții și a demnității umane, toate acestea sunt repere fundamentale ale marii comunități democratice căreia vrem să-i aparținem.

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, expresie a suveranității, au demonstrat că, cetățenii moldoveni, europeni prin definiție și prin naștere, sunt pătrunși de spiritul european, au viziuni și reflexe europene și s-au coagulat și mobilizat în jurul ideei naționale de aderare la Uniunea Europeană. Astfel, pentru integrarea în UE, cetățenii sunt gata să-și conteste de bună voie o parte din suveranitatea națională și că un rol determinant în procesul de integrare europeană cu un puternic accent pus pe promovarea bunei guvernanţe, a statului de drept şi a măsurilor de combatere a corupţiei îl au autoritățile.

Succes, Republica Moldova! Felicitări, popor suveran!” – se spune în mesajul liberal-democraților.

Share