PLDM  convoacă luni Consiliu Politic Naţional

PLDM convoacă luni Consiliu Politic Naţional

Deputaţii PLDM au participat la consultările cu fracţiunile parlamentare, iniţiate de şeful statului, Nicolae Timofti, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia prim-ministru.

Potrivit vicepreşedintelui PLDM, Vadim Pistrinciuc, formaţiunea rămâne pe poziţiile anunţate public.

„Am recepţionat mesajele de la celelalte partide. Am propus scoaterea instituţiilor de stat de sub orice fel de control. Toata ţara îşi doreşte acest lucru. Partidele nu şi-au expus dorinţa privind acest lucru. Ne cheamă la negocieri, acolo să discutăm. Luni vom avea un alt Consiliu Politic Naţional. Datele problemei s-au schimbat puţin, mai ales ce ţine de Curtea Constituţională, vom discuta cu colegii şi ne vom consulta”, a spus Pistrinciuc.

Referindu-se la declaraţiile PD, deputatul a menţionat că se atestă o situaţie confuză.

„Noi am văzut declaraţiile domnului Lupu. Este o mică contradicţie aici. Oricare partid poate veni cu un candidat la funcţia de premier. Suntem confuzi, pe de o parte suntem chemaţi la negocieri, iar pe de altă parte vedem o atitudine manipulatoare. Cea mai mare problema este scoaterea instituţiilor de sub orice influenţă. Nu ne putem permite o guvernare de imitaţie”, subliniat Pistrinciuc.

pldm27noi15a3

Maria Roşca

Share