PLDM condamnă acțiunile de tergiversare a validării mandatului lui Andrei Năstase în funcția de Primar al municipiului Chișinău

PLDM condamnă acțiunile de tergiversare a validării mandatului lui Andrei Năstase în funcția de Primar al municipiului Chișinău

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condamnă acțiunile de tergiversare a validării mandatului lui Andrei Năstase în funcția de Primar al municipiului Chișinău, informează Oficial.

Deputatul Tudor Deliu a menționat că toate aceste acțiuni îl duc la gândul că se fac niște lucruri speciale, pentru a nu fi validat mandatul.

„Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Municipală nr. 1 a depus la instanța de judecată la data de 11 iunie curent, actele pentru a fi validat mandatul, respectiv, potrivit prevederilor Codului electoral, judecata are la dispoziție 10 zile, care decurg din data de 11 iunie, pentru a valida mandatul. Am privit ceea ce s-a întâmplat astăzi dimineață și nu am înțeles nu numai acțiunile judecătorului, dar nici chiar al Secretarul Consiliu. Mi se pare că este o acțiune concertată  – cererea de recuzare, nu erau motive de a cere recuzarea și trebuia să se pronunțe. Este un caz ieșit din comun. Vă aduc la cunoștință că, potrivit altei prevederi a Codului Electoral, dacă mandatul lui Andrei Năstase, ales legal la data de 3 iunie, nu va fi validat, respectiv putem să fim în situația când Chișinăul un an de zile va fi diriguit de un Primar care va intra iarăși pe ușa din spate”, a precizat deputatul.

Totodată, Tudor Deliu a amintit că, la data de 21 iunie curent, expiră aceste10 zile. „Codul electoral prevede că dacă intervine vacanța de Primar în ultimul an de mandat, alegeri nu se mai organizează. Alegerile în 2015 au fost la data de 14 iunie și, respectiv, la 28 iunie, anul de zile decurge de la data de 14 iunie. Dacă instanța nu va valida mandatul, Chișinăul va fi pe viitor condus de un primar care va intra pe ușa din spate. PLDM condamnă aceste lucruri și la următoarea ședință a Parlamentului vom face și o declarație în plen. E o rușine ceea ce se întâmplă astăzi în RM, pentru că nu e vorba doar de validarea sau nevalidarea mandatului, e vorba despre opinia celor aproape 130 mii de alegători, care și-au expus opinia în susținerea lui Andrei Năstase”, a conchis Deliu.

Doina Secrieru

Share