PLDM cere demisia noului vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi

PLDM cere demisia noului vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Ghilețchi

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cere abrogarea Hotărârii Parlamentului privind numirea în funcția de vicepreședinte al Parlamentului a deputatului Grupului Parlamentar Popular European, Valeriu Ghilețchi, informează Oficial.

Șeful fracțiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, în cadrul unei conferințe de presă, a menționat că opinia publică a fost manipulată referitor la numărul voturilor pentru desemnarea candidaturii lui Valeriu Ghilețchi.

„Dintre cei 88 de deputați, prezenți la ședință în momentul votării, au votat doar 34. Numărul voturilor exprimate nu corespunde cu cel real. Pentru sectorul I – doar 4 au votat pentru; sectorul II – din cele 35 voturi care au fost menționate, au votat doar 25; Sectorul III – din cele 12 exprimate, au fost doar 5. Cele 34 de voturi exprimate pentru alegerea candidatului nu reprezintă nici majoritatea din numărul de deputați prezenți”, a spus Tudor Deliu.

De asemenea, șeful fracțiunii a spus că PLDM va propune abrogarea acestei Hotărâri. „Propunem revenirea la valorificarea legalității, transparenței, coerenței actelor normative în condițiile de bază a activității de legiferare. De asemenea, mă adresez domnului Ghilețchi, să-și prezinte demisia și să demonstreze că a păstrat din bunăvoința care o are”, a punctat Tudor Deliu.

Doina Secrieru

Share